Poberaj in Levar nista uspela

Angleško dirkališče PF International je gostilo svetovno prvenstvo v kartingu. Slovenijo sta z licencama AMZS zastopala Jure Levar in Oskar Poberaj.

Jure Levar na svetovni sceni ni uspel potrditi dobre forme, s katero je na domačih progah prišel do naslova državnega prvaka v razredu Rotax Junior. (Foto/Arhiv AMZS)
Jure Levar na svetovni sceni ni uspel potrditi dobre forme, s katero je na domačih progah prišel do naslova državnega prvaka v razredu Rotax Junior. (Foto/Arhiv AMZS)

Svetovno prvenstvo v kartingu so letos pripravili v Angliji. Na dirkališču PF International v bližini Granthama je bilo od četrtka pa do nedelje sila živahno, saj so se vozniki treh različnih razredov potegovali za naslove svetovnega prvaka v kartingu. V kategoriji OK Junior sta slovenske barve branila Jure Levar in Oskar Poberaj. 

Oskar Poberaj je do uvrstitve v polfinale zmanjkalo 17 točk iz predkvalifikacijskih in kvalifikacijskih voženj. (Foto/Arhiv AMZS)

Fantoma v ostri mednarodni konkurenci, v kateri je bilo v razredu OK Junior prijavljenih kar 121 voznikov, ni šlo tako, kot sta si želela in zamislila. Oba sta se trudila po najboljših močeh ter v predkvalifikacijskih in kvalifikacijskih skupinah pokazala nekaj dobrih in solidnih voženj, ki pa žal niso zadostovale, da bi se prebila med 72 voznikov, ki so imeli v nedeljo v polfinalu možnost, da se potegujejo za 36 mest v finalu. Tekmovanje sta končala v soboto. Poberaj je zasedel končno 90. mesto, Levar, sicer novopečeni državni prvak razreda Rotax Junior, pa se v Slovenijo vrača s 113. mestom. Naslov svetovnega prvaka v razredu OK Junior je sicer osvojil Britanec Kenzo Craigie, ki je v finalu prvi prišel v cilj. Drugo mesto je zasedel Avstralec James Anagnostiadis, tretje pa Nizozemec Rocco Coronel.

Ključne besede


AMZSkartingsvetovno prvenstvolicencaOskar PoberajJure Levar