Idealna linija #18: motokros, trial, speedway in mini cestno hitrostni motociklizem

Osemnajsta oddaja v sezoni vas popelje v Španijo, kjer je bila zadnja dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v letu 2024. Na domačih motošportnih terenih so potekale dirke za državno prvenstvo v trialu in speedwayu, pa katerih smo že dobili državne prvake. Mini cestno hitrostni motociklisti pa so tekmovali v Slovenji vasi.


Svetovno prvenstvo v motokrosu za leto 2024 je končano. Dvajseta preizkušnja sezone je bila v Cozarju v Španiji. Tim Gajser je na Veliki nagradi Castille La Manche zasedel skupno drugo mesto, drugi pa je tudi v skupnem seštevku razreda MXGP. Vnovič se je imenitno odrezal Jan Pancar, ki je zasedel 10. mesto. Izvedeli boste tudi, kako se je odrezala mladinska motokros reprezentanca Slovenije na evropskem Pokalu narodov v motokrosu v Romuniji ter kako pripravljena in s kakšnimi željami se pod vodstvom selektorja Saša Kraglja odpravlja članska motokros reprezentanca Slovenije na Pokal narodov v Matterley Basin v Anglijo. Voznice in vozniki triala so imeli zadnjo preizkušnjo sezone. Premierno so se merili v Mačkovcih, kjer jim je na zanimivih naravnih sekcijah obilo preglavic povzročalo blato, svoje pa so dodale še po močnem dežju tudi spolzke ovire. Vseeno so najboljši suvereno opravili s postavljenimi sekcijami in postali državni prvaki. Najboljša v državi med člani in mladinci smo dobili tudi v speedwayu. Zelo zanimiva dirka državnega prvenstva je potekala na ovalu v Petišovcih. Mini cestno hitrostni motociklisti pa so se  po dolgem premoru merili na progi v AMZS Karting in motošportnem centru v Slovenji vasi. v izjemno napetih in razburljivih bojih na stezi ni manjkalo smeha, veselja, pa tudi joka. Za nameček je med eno od voženj celo zagorelo, a se je vse srečno končalo. V bonus zgodbi pa boste spoznali Lovra Setnikarja, mladega voznika trial motocikla, ki zelo obeta in se je letos preizkusil tudi že na evropskem prvenstvu. Podrobnosti vas čakajo v osemnajsti oddaji sezone!

Vabljeni k ogledu!

 

Ključne besede


AMZSTim GajsermotokrostrialJan PancarJaka Peklajdržavno prvenstvospeedwaysvetovno prvenstvodržavni prvakIdealna linijaLovro Setnikarmini cestno hitrostni motociklizem