Idealna linija #15: motokros, speedway mladih upov in motošportni dnevi za otroke

Petnajsta oddaja sezone vam razkriva, kaj so slovenski vozniki opravili na mednarodnih dirkah v motokrosu, kje so v državnem prvenstvu vozili mladi speedway upi in kako je potekal eden od motošportnih dni za otroke v izvedbi AMZS.


V svetovnem prvenstvu v motokrosu potekajo ostri boji za naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP. Na dirki na Nizozemskem je Tim Gajser izgubil še nekaj prednosti proti prvemu zasledovalcu Jorgeju Pradu, zato je bilo na preizkušnji v Švici izjemno pomembno, kako se bo odrezal. Tudi Jan Pancar v Arnhemu ni imel svojega dne in je v Frauenfeld prišel zelo motiviran, da popravi vtis. Oddaja vam razkriva, kako sta slovenska voznika odpeljala zadnji dve preizkušnji za svetovno prvenstvo in kje se nahajata tri dirke pred koncem sezone. V Švici se je v okviru evropskega prvenstva v razredu EMX 125 preizkusil tudi Miha Vrh. Na lastni koži je lahko občutil, kako je na progi, na kateri so vozili tudi preizkušnjo za svetovno prvenstvo. Mladi upi speedwaya od 12 do 16 let so vozili dirko državnega prvenstva na 250 kubičnih motorjih, ki je bila v Liberecu na Češkem. Kako so se v mednarodni druščini vrstnikov odrezali Sven Cerjak, Tilen Bračko in Gregor Zorko, vam razkriva reportaža z ovala stadiona Plocha draha. Motošportni dnevi za otroke v izvedbi AMZS vsako leto pritegnejo veliko zanimanje. Tudi letos so bili vsi termini zelo hitro po razpisu polno zasedeni. Kaj so otroci lahko na motošportnih dnevi doživeli in preizkusili, vam bodo navdušeno pripovedovali tisti, ki so se udeležili avgustovskega termina v Vrtojbi.

Vabljeni k ogledu!

 

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan Pancarmotošportni dandržavno prvenstvospeedwayevropsko prvenstvosvetovno prvenstvoMiha VrhlicencaEMX125Sven CerjakTilen BračkoGregor Zorkospeedway 250