Idealna linija #12: motokros, speedway, cestno hitrostni motociklizem in enduro

Dvanajsta oddaja sezone se posveča dirkam v motokrosu, speedwayu, cestno hitrostnem motociklizmu, enduru in mini enduru.


Tim Gajser je prvič v karieri slavil zmago na dirki svetovnega prvenstva na progi v Loketu. V skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP ima pred glavnima zasledovalcema Jorgejem Pradom in Jeffreyem Herlingsom sedem dirk pred koncem sezone za zdaj dokaj udobno prednost. Dobro je dirko na stezi Loketske Serpentiny odpeljal tudi Jan Pancar. V okviru spremljevalnega programa so na tej progi vozili tudi mladi upi evropskega motokrosa v finalnih preizkušnjah razredov EMX 65 in EMX 85. Med tremi slovenskimi vozniki z licenco AMZS se je najbolj izkazal Svit Vižintin. Cestno hitrostni motociklisti so se merili na Madžarskem. Dirkališče Pannonia Ring je gostilo četrto preizkušnjo za točke državnega prvenstva, ki je postregla z zanimivima razpletoma v kategorijah supersport 600 in superbike. Slovenska speedway reprezentanca je pod vodstvom Gregorja Arnška tekmovala na polfinalni preizkušnji Pokala narodov v Manchestru, Lukas Osek, Gal Geršak in Alex Novak pa so se udeležili mladinskega svetovnega prvenstvu v motokrosu na Nizozemskem. Gal Hauptman je na Slovaškem zastopal barve Slovenije na dirki svetovnega prvenstva v enduru v razredu Junior 1, Nace Jelenc pa se je premierno preizkusil na dirki evropskega prvenstva v mini enduru v Franciji. O razpletu posameznih dirk več v oddaji!

Vabljeni k ogledu!

 

Ključne besede


AMZSTim GajsermotokrosenduroJan Pancardržavno prvenstvospeedwaycestno hitrostni motociklizemevropsko prvenstvosvetovno prvenstvoGal HauptmanLukas OsekGal GeršaklicencaAlex NovakNace JelencSvit Vižintinmini enduro