Idealna linija #17: motokros, speedway, trial in karting

Sedemnajsta oddaja sezone vam prinaša dogajanje na dirkah svetovnega prvenstva v motokrosu, evropskega prvenstva parov v speedwayu za mlade upe na 250 kubičnih motorjih, državnega prvenstva v trialu in konec sezone domačih dirk v kartingu.


Svetovno prvenstvo v motokrosu je tik pred koncem. Voznike čaka le še zadnja dirka sezone in stanje na lestvici razreda MXGP se je po preizkušnjah v Turčiji in na Kitajskem na vrhu spremenilo. Izvedeli boste, zakaj Tim Gajser ni več prvi v skupnem seštevku razreda MXGP, hkrati pa boste lahko zaploskali za dosežek kariere Janu Pancarju. V evropskem prvenstvu parov so mladi slovenski vozniki speedwaya od 12 do 16 let na 250 kubičnih motorjih navdušili na domači preizkušnji v Krškem. Na naslednji dirki v Pragi pa jim nato ni šlo vse po načrtih. Vseeno so osvojili zelo dobro četrto mesto v Evropi. Na domačih prizoriščih je kamera pozorno spremljala, kaj se dogajalo na dirki v trialu v Lukovici, kjer so organizatorji AMTK Koper s pomočjo domačinov kljub vremenu, ki ni najbolj primerno za tovrstne preizkušnje, vseeno uspeli izpeljati tekmovanje za točke državnega prvenstva. V AMZS Karting in motošportnem centru v Slovenji vasi pa je potekala zadnja dirka državnega prvenstva v kartingu, ki so jo pripravili člani AMD Ptuj. Dobili smo državne prvake za sezono 2024 in čaka vas reportaža z dirke, ki je prav tako potekala v deževnem vremenu, a to ni bila ovira za pogumne voznike in voznice ter organizatorje, ki so se potrudili, da je tekmovanje lahko nemoteno potekalo po predvidenem načrtu.

Vabljeni k ogledu!

 

Ključne besede


AMZSTim GajsermotokroskartingtrialJan PancarAMD Ptujdržavno prvenstvospeedwaysvetovno prvenstvodržavni prvakAMTK Koperspeedway 250AMZS Karting in motošportni center