V Arnhemu pred Gajserjem zahtevna naloga

Konec tedna bo na Nizozemskem na sporedu šestnajsta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu, na kateri bosta z licenco AMZS slovenske barve branila Tim Gajser in Jan Pancar v razredu MXGP.

Tim Gajser (243) ima pet dirk pred koncem sezone 17 točk prednosti pred prvim zasledovalcem Jorgejem Pradom.
Tim Gajser (243) ima pet dirk pred koncem sezone 17 točk prednosti pred prvim zasledovalcem Jorgejem Pradom.

Motorsportpark Gelderland Midden na severnem obrobju Arnhema bo v soboto in nedeljo gostil najboljše motokrosiste, ki se potegujejo za točke svetovnega prvenstva. V razredu MXGP je po treh četrtinah prvenstva v skupnem seštevku v najboljšem položaju Tim Gajser, ki ima pred drugouvrščenim Jorgejem Pradom 17 točk prednosti. Zaloga ni velika in Gajser se zaveda, da bo moral že v Arnhemu odpeljati zelo dobro, sicer se mu utegne Španec še bolj približati, iz ozadja pa preti tudi Jeffrey Herlings, ki bržčas potiho še vedno upa, da bi lahko prišel do prestižnega naslova svetovnega prvaka in bo na domačem terenu sila nevaren tekmec.

Na žalost nazadnje na dirki na Švedskem nisem uspel najti pravega ritma vožnje, ampak tako pač je v motokrosu. Vseeno sem zadovoljen z opravljenim in se že veselim naslednjih dirk, za katere se nadejam, da mi bodo šle bolj po načrtu in željah. Zdaj sem povsem osredotočen na dirko v Arnhemu, ki bo spet na mehki mivki. Ko sem na njej nazadnje vozil v Lommlu, se na tej podlagi nisem počutil suvereno. Zato bo cilj izboljšati rezultat, kar ne bo lahka naloga. Vendar vem, da sem v preteklosti že dobro vozil po mivki in prepričan sem, da lahko prihajajoči konec tedna spet nastopim na visoki ravni,

je pred dirko za Veliko nagrado Nizozemske povedal slovenski motokros šampion. Ker so tudi drugi vozniki v zadnjem času dvignili formo in se želijo pokazati v čim boljši luči tudi v smislu novih priložnosti za pogodbe v naslednji sezoni, Gajserja čaka izjemno težka naloga, saj se zaveda, da mu nihče ne bo nič podaril, ampak si bo moral med agresivnimi tekmeci vse priboriti oziroma privoziti na progi sam.

Pancar je spet zdrav

Jan Pancar se je na Švedskem izkazal v prvi vožnji, v kateri je zasedel zanj odlično 8. mesto. Končno je vozil povsem zdrav in takoj demonstriral, kaj zna in zmore, ko je stoodstotno nared za dirkanje, četudi z motociklom, motorjem in ostalo opremo s svojo mikro ekipo TEM JP253 KTM Racing Team ni na enaki ravni kot tovarniški vozniki. Na Nizozemskem ga ponovno čaka zahteven preizkus sposobnosti, saj mu mehka podlaga ne ustreza. A zdaj je že dovolj izkušen, da zna primerno prilagoditi tehniko vožnje različnim razmeram in tudi tekmecem, zato bo zagotovo v novem lovu na deseterico, s katero se lahko pohvali skupno na zadnji preizkušnji v Uddevalli.

Jan Pancar (253) se bo zelo motiviran lotil tudi zahtevne Velike nagrade Nizozemske.

Prva vožnja dirke za VN Nizozemske v Arnhemu v razredu MXGP bo v nedeljo, 18. avgusta 2024, ob 14.15, druga pa se bo začela ob 17.10.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvosvetovno prvenstvo v motokrosulicenca