Lovro Setnikar potegnil črto pod letošnje evropske trial nastope

Z dirko v Kramolinu na Češkem se je končala sezona evropskega prvenstva v trialu. Slovenijo je letos premierno med evropsko konkurenco z licenco AMZS zastopal Lovro Setnikar.

Lovro Setnikar se je letos pogumno podal med evropsko trial konkurenco.
Lovro Setnikar se je letos pogumno podal med evropsko trial konkurenco.

Četrta in hkrati zadnja dirka evropskega prvenstva v trialu se je odvijala v Kramolinu na Češkem. Na preizkušnji je tekmoval tudi Lovro Setnikar, ki je bil v razredu Youth International Championship znova daleč najmlajši voznik. Mladi član AMD Lukovica se je vnovič zelo hrabro spopadel z zahtevnimi ovirami in naravnimi sekcijami ter je pokazal veliko občutka za obvladovanje motocikla na težkem terenu, ki ga ni vajen. Sobotno preizkušnjo je končal na 16. mestu z 39 kazenskimi točkami, v nedeljo pa je bil nato mesto nižje in je nabral 54 kazenskih točk na 12 sekcijah, ki jih je bilo potrebno vsak dan prevoziti dvakrat v omejenem časovnem oknu.

To je bila ena lažjih tekem, ampak naredil sem preveč neumnih napak, kar me je stalo kar nekaj kazenskih točk. V primerjavi s preizkušnjama v Franciji in Nemčiji so bile sekcije lažje, so jih pa v nedeljo nekoliko spremenili. Zdaj vem, da se moram z motorjem še bolje naučiti "hopsat" in ne smem nikoli obupati, če dobim pet kazenskih točk,

je Setnikar ocenil tokratno preizkušnjo na Češkem, kjer je bil sicer najboljši italijanski voznik Edio Poncia, ki je tako v soboto kot nedeljo tekmovanje končal brez napak in brez kazenskih točk. Setnikar je s premierno sezono v evropski konkurenci lahko zadovoljen, saj je spoznal, na kaj vse mora biti pozoren na treningih, da se bo lahko v prihodnosti kosal tudi z najboljšimi. Vsekakor pa bo nekaj dragocenih evropskih izkušenj hitro unovčil na preostalih dirkah domačega prvenstva v trialu, v katerem so do konca sezone na sporedu še tri preizkušnje, in sicer dve v Lukovici ter zadnje v Mačkovcih.

Ključne besede


AMZStrialevropsko prvenstvolicencaLovro Setnikar