Lovro Setnikar 12. in 14. na dirki evropskega prvenstva v Franciji

Isola 2000 v Franciji je v soboto, 27. julija, in nedeljo, 28. julija, gostila dirko evropskega prvenstva v trialu. Na njej je Slovenijo z licenco AMZS zastopal Lovro Setnikar.

Lovro Setnikar se odločno in pogumno spopada z zahtevnimi sekcijami na dirkah evropskega prvenstva v trialu. (Foto/Arhiv AMZS)
Lovro Setnikar se odločno in pogumno spopada z zahtevnimi sekcijami na dirkah evropskega prvenstva v trialu. (Foto/Arhiv AMZS)

Po uspešnem debitantskem nastopu na evropski trial sceni je Lovro Setnikar tokrat znanje obvladovanja motocikla na različnih naravnih in umetnih ovirah na posameznih sekcijah preizkušal v Franciji. V ostri mednarodni konkurenci v razredu Youth International Championship je vnovič predvsem nabiral dragocene izkušnje. 12-letni voznik iz Polhovega Gradca se ni ustrašil strmih ovir in zahtevnih naravnih sekcij postavljenih na priljubljenem francoskem smučišču Isola 2000. Lotil se jih je odločno in pogumno.

Bil sem najmlajši in všeč mi je, da sem se lahko kosal z večjimi in boljšimi vozniki,

je povedal Setnikar, ki je v francoskih Alpah prvi dan tekmovanja končal na 12. mestu, drugi dan pa je pristal dve mesti nižje, kar gre pripisati predvsem pomanjkanju izkušenj, vsled katerih so se mu primerile tudi nekatere napake, ki so mu navrgle kar nekaj kazenskih točk.

Tu so tereni drugačni, kot jih poznam in sem jih vajen. V Sloveniji takšnih nimamo, zato sem se težko privadil nanje,

je opisal Setnikar, s čim se je soočil na tokratni preizkušnji. Kar je spoznal novega, bo lahko že kmalu unovčil, saj ga že v naslednjih dneh čakata še dve preizkušnji na tej ravni tekmovanja.

Naslednja dirka evropskega prvenstva v trialu bo v terminu med 3. in 4. avgustom v Großheubachu v Nemčiji, nato pa 10. in 11. avgusta sledi še zadnja preizkušnja sezone za evropsko prvenstvo v trialu, ki bo v Kramolinu na Češkem.

Ključne besede


AMZStrialevropsko prvenstvolicencaLovro Setnikar