V Nemčiji Setnikar v drugi polovici uvrščenih

Grossheubach je bil prizorišče tretje dirke sezone evropskega prvenstva v trialu. Slovenijo je z licenco AMZS zastopal mladi Lovro Setnikar.

Lovro Setnikar letos predvsem nabira izkušnje v ostri evropski trial konkurenci razreda Youth International.
Lovro Setnikar letos predvsem nabira izkušnje v ostri evropski trial konkurenci razreda Youth International.

Tretja preizkušnja evropskega prvenstva v trialu je potekala v Grossheubachu v Nemčiji, kjer se je s tekmeci v razredu Youth International (mladinska kategorija) meril tudi Lovro Setnikar. Mladi up slovenskega triala je tretjič v karieri vozil na tej ravni tekmovanja in je znova skušal po najboljšim močeh pokazati, kaj zna in zmore. Na prejšnjih dveh evropskih dirkah je spoznal zahtevnost ovir in naravnih sekcij, ki so drugačne, kot jih je vajen na domačih dirkah. A se je hitro prilagodil novim razmeram, tekmecem in tudi sekcijam, ki jih je potrebno premagovati s čim manj napakami. Tokrat se je soočil z zelo ostro konkurenco. Njegovi tekmeci niso pridelali veliko napak na posameznih odsekih sekcij, zato je bila vsaka kazenska točka izjemno pomembna in je lahko pomenila mesto ali dve višje ali nižje v končni razvrstitvi. Organizatorji so pripravili 12 različnih sekcij, ki jih je bilo potrebno prevoziti dvakrat. Setnikar je sobotno preizkušnjo končal na 16. mestu, v nedeljo pa si je privozil 18. mesto ter nabral vrsto novih in dragocenih izkušenj.

Konkurenca je bila zelo dobra. Vsi so bili dve ali tri leta starejši od mene in sem bil daleč najmlajši. Z rezultati sem zadovoljen. Po občutku se mi zdi, da sem drugi dan vozil bolje,

je bil kratek in jedrnat Setnikar. Sobotno preizkušnjo v tej kategoriji je sicer dobil Italijan Edio Poncia, v nedeljo pa je bil najboljši predstavnik gostiteljev tekme, Nemec Scott Sander.

Četrta in hkrati zadnja preizkušnja sezone za evropsko prvenstvo v trialu bo 10. in 11. avgusta v Kramolinu na Češkem.

Ključne besede


AMZStrialevropsko prvenstvolicencaLovro Setnikar