Gerčar tokrat brez točk

Na Nizozemskem so poleg motokrosistov, ki tekmujejo v svetovnem prvenstvu MX2, tekmovali tudi dirkači svetovnega prvenstva MXGP, veterani, ki so odpeljali dirko za svetovni pokal veteranov in dirkači evropskega prvenstva EMX125.

Klemen Gerčar je v prvi vožnji dirke razreda MXGP z enaindvajsetim mestom zaostal tik za dobitniki točk, v drugi vožnji je bil dvaindvajseti ter osvojil skupno triindvajseto mesto. Zmagal je Shaun Simpson iz Velike Britanije.

V kategoriji evropskega prvenstva EMX125 je slovenske barve zastopal Jan Pancar in ostal brez točk. V obeh vožnjah ter v seštevku dirke je osvojil trideseto mesto. Zmagal je Belgijec Jago Geerts.

V Assnu so ta vikend veterani tekmovali na dirki za svetovni pokal. V konkurenci kar 48 dirkačev, sta bila dva Slovenca, Bogomir Gajser in Igor Pancar. Gajser se je na dirko uvrstil s sedemnajstim, Pancar z devetintridesetim časom kvalifikacij. Na dirki je Gajser v obeh vožnjah osvojil točko za dvajseto mesto, skupno je bil dvaindvajseti. Pancar je ostal brez točk, zasedel je skupno sedemintrideseto mesto. Zmagal je švedski veteran Mats Nilsson.