Imamo državne prvake v trialu za sezono 2024

Z dirko na poligonu Mačkovci se je končalo odprto državno prvenstvo v trialu za leto 2024. Dobili smo državne prvake v kategorijah trial, mladinci, ženske in otroci.

Dobitniki priznanj in medalj za dirko v Mačkovcih so bili po koncu tekmovanja vsi po vrsti dobro razpoloženi.
Dobitniki priznanj in medalj za dirko v Mačkovcih so bili po koncu tekmovanja vsi po vrsti dobro razpoloženi.

Voznice in vozniki, ki tekmujejo v odprtem državnem prvenstvu v trialu so se prvič pomerili na sekcijah, ki so jih člani AMD Štefan Kovač Murska Sobota pripravili na poligonu v Mačkovcih. Gostiteljem so na pomoč prijazno pristopili člani AMD Lukovica in s skupnimi močmi realizirali peto in hkrati zadnjo dirko sezone državnega prvenstva v letu 2024. Premierna preizkušnja v državnem prvenstvu v trialu bo vsem, ki so se udeležili tekme, zagotovo ostala v lepem spominu ne glede na dejstvo, da je bilo na nekaterih od petih postavljenih sekcij precej blatno in se je bilo zato potrebno dobro znajti na premagovanju postavljenih tras ter ovir.

Setnikar z napakami

V najzahtevnejši kategoriji T1 (rdeča) je vozil le Lovro Setnikar (AMD Lukovica). Vse sekcije so mu predstavljale dober izziv, ki ga je na koncu končal s štirimi ničlami v petih krogih. Ker je konec sezone si kazenskih točk ni pretirano jemal k srcu. Najbolj zadovoljen pa je bil z dejstvom, da je v skupnem seštevku osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji Mladinci, v kateri je drugo mesto zasedel Sebastjan Sikovšek (AMD Lukovica), tretje pa hrvaški voznik Toni Bilen (MCK Kvarner).

Lovro Setnikar (2) v pogovoru z očetom Klemnom.

Velušček zmagovito končal tekmo in državno prvenstvo

V kategoriji T2 (modra) je potekela ostra borba za prvo mesto na dirki, kot tudi za absolutno zmago v državnem prvenstvu v kategoriji Trial. Na koncu se je najbolj veselil Marino Velušček (GAS Vrtejba), ki je bil prvi tako na tekmi, kot tudi v skupnem seštevku za državno prvenstvo, Zanimivo je, da mu niti v enem od petih krogov ni uspelo vsaj ene sekcije prevoziti brez napake, a je kljub temu zbral najmanj kazenskih točk. Drugo mesto na dirki je zasedel Kyle Milne (AMD Lukovica), tretji pa je bil Borut Vipotnik (AMD Lukovica). V državnem prvenstvu pa je bil razpored na mestih dve in tri obrnjen. Za Veluškom se je zvrstil Vipotnik, tretji pa je Milne.

Marino Velušček (28) med enim od spustov na sekcijah.

Sikovšek boljši od Mežka

V kategoriji T3 (rumena) je bil tokrat najboljši Sebastjan Sikovšek. Vendar Mirko Mežek (AMD Radovljica) mu je vseskozi dihal za vrat, a na koncu mladega trial voznika, ki tekmuje za AMD Lukovica vseeno ni uspel ugnati, četudi Sikovšek ni uspel niti ene sekcije v petih krogih odpeljati brez napake.

Sebastjan Sikovšek med premagovanjem ovire.

Pezić Pregrad najboljša na tekmi in med ženskami

V kategoriji T4 (bela) je prevladovala Ines Pezić Pregrad (AMD Lukovica), ki se je tokrat odločila voziti v nižji kategoriji, saj običajno tekmuje v kategoriji T3. Skupno je vknjižila kar šest "ničel" oziroma šestkrat je v petih krogih vsaj eno sekcijo prevozila brez napak. To ji je prineslo tudi prvo mesto in naslov državne prvakinje v razredu Ženske. Drugo mesto na tekmi je tokrat pripadlo hrvaški voznici Martini Cvitković (MCK Jaska), tretja pa je bila Nina Pirc (AMD Lukovica). V državnem prvenstvu sta tekmici med ženskami zamenjali vrstni red: druga je Pirčeva in Cvitkovićeva tretja.

Ines Pezič Pregrad (v sredini), Nina Pirc (levo) in Martina Cvitković (levo) po podelitvi medalj za državno prvenstvo v kategoriji Ženske. Skrajno desno Marjan Kveder, dirketor dirke v Mačkovcih.

Primožič pokazal potencial

Med otroci je bil tokrat na štartu samo Tine Primožič (AMTK Koper). Mladi up triala je vozil v beli kategoriji in na sekcijah, ki jih je pošteno otežila blatna podlaga, pokazal nekaj lepih voženj, ki obetajo, da bi se lahko v prihodnosti razvil v uspešnega tekmovalca in voznika tudi za višje tekmovalne razrede v državnem prvenstvu ali morda celo v višjih rangih tekmovanja. V državnem prvenstvu je v razredu Otroci zmago slavila Tinkara Mes (AMD Lukovica), ki je tokrat manjkala, drugi je Primožič, tretje mesto pa je zasedel še en up slovenskega triala Nejc Setnikar (AMD Lukovica).

Tine Primožič (86) se je pogumno soočil s težavnimi razmerami na postavljenih sekcijah.

Ključne besede


AMZSAMD Štefan Kovačtrialdržavno prvenstvoMačkovcilicencadržavni prvak