Na dirki Alpe Adria na Slovakia Ringu vozili trije slovenski vozniki

Peta dirka regionalnega tekmovanja Alpe Adria za cestno hitrostne motocikliste je potekala na dirkališču Slovakia Ring.

Aleš Brzin je zadržal skupno vodstvo v razredu Cup 1000 v tekmovanju Alpe Adria.
Aleš Brzin je zadržal skupno vodstvo v razredu Cup 1000 v tekmovanju Alpe Adria.

Cestno hitrostni motociklisti so se od petka, 20. septembra, pa do nedelje, 22. septembra, mudili na Slovaškem. Kraj Orechova Poton z dirkališčem Slovakia Ring je bil  prizorišče pete dirke cestno hitrostnih motociklistov regionalnega tekmovanja Alpe Adria, v katerem nekatere kategorije štejejo tudi za evropski pokal. Z licencami AMZS so vozili Marko Jerman, Aleš Brzin in Etien Kantar Božič.

Odločale tisočinke

V razredu supersport 600 je vozil Etien Kantar Božič, ki prve vožnje žal ni dokončal, v drugi pa je osvojil 4. mesto. V razredu Cup 1000 je tekmoval Aleš Brzin, ki je v soboto za pičlih 7 tisočink sekunde zaostal za srbskim voznikom Vukašinom Bajićem in zasedel 2. mesto. V nedeljo je nato Brzin stvari postavil na svoje mesto in prepričljivo prvi prečkal ciljno črto. Drugouvrščenega hrvaškega voznika Leona Jurčaka je za seboj pustil več kot 16 sekund in pol. V skupnem seštevku tekmovanja Alpe Adria je Brzin še naprej prepričljivo v vodstvu.

Drugo in tretje mesto Jermana

V razredu Stock 1000 je bil na štartu Marko Jerman. V soboto je osvojil 2. mesto. Za dobrih 10 sekund hitrejši od Jermana je bil Poljak Oleg Pawelec. V nedeljo pa je Jerman zasedel 3. mesto. Hitrejša od njega sta bila Madžar Mate Szamado, ki je bil prvi, in Avstrijec Max Melzer na drugem mestu.

Šesti in hkrati zadnji termin dirk tekmovanja Alpe Adria za cestno hitrostne motocikliste je sredi oktobra. Tekmovanje se bo končalo v nedeljo, 20. oktobra, ko bo na sporedu preizkušnja na dirkališču Grobnik nad Reko na Hrvaškem.

Ključne besede


AMZSMarko JermanAlpe Adriacestno hitrostni motociklizemEtien Kantar BožičlicencaAleš Brzin