Marko Jerman in Aleš Brzin dominirala na Grobniku

Četrta dirka regionalnega tekmovanja Alpe Adria za cestno hitrostne motocikliste je potekala na dirkališču Grobnik nad Reko.

Aleš Brzin v razredu Cup 1000 vozi zelo zanesljivo in letos beleži pomembne zmage v regionalnem tekmovanju Alpe Adria.
Aleš Brzin v razredu Cup 1000 vozi zelo zanesljivo in letos beleži pomembne zmage v regionalnem tekmovanju Alpe Adria.

Cestno hitrostni motociklisti so se minuli konec tedna mudili na hrvaškem dirkališču Grobnik, kjer se je odvijala četrta dirka tekmovanja Alpe Adria, v katerem nekatere kategorije štejejo tudi za evropski pokal. Z licencami AMZS so vozili Marko Jerman, Marko Košuljandič, Aleš Brzin, Enej Logar, Marko Mandič in Enej Kantar Božič.

Razredi superstock 600, NG in supersport 600 so vozili skupaj..Enej Logar je absolutno pristal na 10. mestu v prvi vožnji, sicer pa je v svojem razredu STK 600 osvojil 6. mesto. Vozniku iz Idrije se druga vožnja ni izšla in jo je žal končal že po štirih krogih. Etien Kantar Božič in Marko Mandič sta tekmovala v razredu SSP 600 in se v prvi vožnji absolutno uvrstila v drugo polovico razpredelnice, v svojih razredih pa sta prvo vožnjo pristala na 6. oziroma 8. mestu. V drugi vožnji v nedeljo je Kantar Božič popravil rezultat in je bil v svojem razredu na 3. mestu, Mandič pa se je v razredu SSP 600 v cilj pripeljal na 6. mestu.

Jerman in Brzin dvakrat suvereno prva 

Razreda superbike in superstock 1000 sta vozila skupaj. Marko Jerman je suvereno slavil dve zmagi v razredu STK 1000 in potrdil, da je v tej sezoni v izvrstni formi. Ne v prvi niti v drugi vožnji se mu nihče iz razreda ni približal, kaj šele, da bi ga lahko ogrozil. V razredu SBK je z licenco AMZS vozil Marko Košuljandič in si privozil 7. in 8. mesto, absolutno pa je v cilj pripeljal na 18. oziroma 19. mestu. Imenitno se je v razredu Cup 1000 odrezal tudi Aleš Brzin. Vozil je zelo zanesljivo in praktično brez napak. Tako prvo kot tudi drugo preizkušnji je dobil z lepo prednostjo ter dokazal, da ni zaman vodilni v skupnem seštevku razreda Cup 1000.

Ključne besede


AMZSMarko JermanAlpe Adriacestno hitrostni motociklizemGrobnikEtien Kantar BožičlicencaEnej LogarAleš Brzin