Obvestilo za tekmovalce v razredu Rotax Junior za dirko državnega prvenstva v kartingu 15. septembra

V nedeljo, 15. septembra, bo v AMZS Karting in motošportnem centru v Slovenji vasi na sporedu četrta dirka v državnem prvenstvu Slovenije v kartingu, ki pa v razredu Rotax Junior ne bo štela za točke državnega prvenstva.

Četrta dirka državnega prvenstva Slovenije v kartingu, ki bo v Slovenji vasi, v razredu Rotax Junior ne bo štela za točke državnega prvenstva v sezoni 2024..
Četrta dirka državnega prvenstva Slovenije v kartingu, ki bo v Slovenji vasi, v razredu Rotax Junior ne bo štela za točke državnega prvenstva v sezoni 2024..

Člani AMD Ptuj bodo v nedeljo, 15. septembra, organizirali četrto dirko sezone, ki bo štela za točke državnega prvenstva Slovenije v kartingu. Tekmovanje bo potekalo po ustaljenem urniku, ki ga lahko najdete v pravilniku dirke, novost pa je, da vožnje v razredu Rotax Junior tokrat ne bodo štele za državno prvenstvo Slovenije v kartingu, saj se tekmovanje žal prekriva z nastopom slovenskih voznikov na svetovnem prvenstvu v kartingu v kategoriji OK Junior (Jure Levar in Oskar Poberaj), ki je prav tako na sporedu v nedeljo, 15. septembra, na dirkališču PF International v bližini Granthama v Angliji. Tak primer natančno definira točka 24.2 Pravilnika državnega in pokalnega prvenstva v kartingu za sezono 2024. V vseh ostalih razredih bodo dirke potekale po predvidenem razporedu in bodo veljale za točke državnega prvenstva Slovenije v kartingu za sezono 2024.

Ključne besede


AMZSkartingdirkadržavno prvenstvolicencadržavno prvenstvo v kartinguRotax Junior