Sprememba lokacije dirke državnega prvenstva mini v cestno hitrostnem motociklizmu

Spremenjena je lokacija predzadnje dirke sezone državnega prvenstva Slovenije v mini cestno hitrostnem motociklizmu - 29. septembra bo preizkušnja v AMZS Karting in motošportnem centru v Slovenji vasi pri Ptuju.


Po prvotnem koledarju dirk državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu je bila v nedeljo, 29. septembra, predvidena preizkušnja na Hrvaškem na progi Rauš v Novem Marofu, Vendar organizator preizkušnje, 1. Hrvatski moto klub Zagreb, je z vednostjo HMS sporočil, da dirko odpoveduje, ker so stroški prireditve nepredvideno narasli in so previsoki, da bi jih lahko pokril. AMZS je skupaj s člani AMD Orjaki našel rešitev za organizacijo dirke, ki bo v enakem terminu, v nedeljo, 29, septembra, tekmovanje pa bo potekalo v AMZS Karting in motošportnem centru v Slovenji vasi pri Ptuju. To pomeni, da sta do konca državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu kljub odpovedi organizacije dirke na Hrvaškem še dve dirki: najprej konec septembra dirka v organizaciji AMD Orjaki, nato pa po prvotno predvidenem koledarju AMZS v nedeljo, 13. oktobra, zadnja preizkušnja sezone na poligonu društva GAS Vrtejba v Vrtojbi, ki jo bodo pripravili člani AKK Šempeter.

Ključne besede


AMZSSlovenja vaslicencamini cestno hitrostni motociklizemspremembaHMSmini chmNovi MarofAMZS Karting in motošportni center1. Hrvatski moto klub ZagrebAMD Orjaki