Jelenc v Nemčiji le malce za najboljšimi evropskimi vozniki mini endura razreda mini 125

V nemškem Meltewitzu je potekala mini enduro preizkušnja za točke evropskega prvenstva, na kateri je z licenco AMZS slovenske barve zastopal Nace Jelenc

Nece Jelenc (31) je v Nemčiji pokazal, da lahko v evropski konkurenci z več izkušnjami meša štrene tudi zelo blizu najboljšim.
Nece Jelenc (31) je v Nemčiji pokazal, da lahko v evropski konkurenci z več izkušnjami meša štrene tudi zelo blizu najboljšim.

16-letni član AMD Radovljica se je sredi julija prvič v karieri soočil z močno mednarodno konkurenco v mini enduru na dirki evropskega prvenstva v Franciji. V Monteilsu je spoznal, kako zahtevne so tovrstne preizkušnje na tej ravni tekmovanja. Odpeljal je pogumno in na tem nastopu gradil tudi tokratno dirko, ki se je odvijala v od petka, 9. avgusta, do nedelje, 11. avgusta. V konkurenci 32 voznikov je Jelenc petkov prolog zaključil z visokim 5. mestom, kar je nakazovalo, da je v dobri formi in odlično pripravljen za sobotni in nedeljski terenski preizkušnji. Prvi je bil sicer Nemec Henry Strauss. V soboto je nato vozil zelo dobro in si je kar malce nepričakovano privozil visoko 6. mesto, s katerim je bil zelo zadovoljen. Najhitrejši je bil vnovič Strauss. Nedeljsko preizkušnjo je zato začel sila motivirano in se je samozavestno podal na zahtevne ekstrem, cross in specialne teste oziroma etape, po katerih je tokrat zasedel končno 7. mesto. Ponovno pa je bil najhitrejši v vseh etapah Strauss. 

Nace Jelenc (31) je letos vozil dve dirki evropskega prvenstva, v Meltewitzu pa je prijetno presenetil z uvrstitvami in potrdil, da ne zaostaja veliko za najboljšimi v razredu mini 125.

Dirka v Nemčiji je bila zadnja letos v tem tekmovanju razreda mini 125. Jelenc je v skupnem seštevku vozil na dveh od treh dirk in je skupno zbral 44 točk, s katerimi je zasedel končno 10. mesto, kar je za premierni nastop v evropski konkurenci v letošnjem letu zelo lepa popotnica za prihodnost za mladega voznika z Gorenjske. Sicer si je skupno zmago po treh preizkušnjah, ki so bile v Italiji, Franciji in Nemčiji, prislužil Francoz Emerick Vergote, ki je zbral 127 točk.

Ključne besede


AMZSevropsko prvenstvolicencaNace Jelencmini enduro