V Gelnicah Hauptman 11. in 7.

Gelnice na Slovaškem so gostile dirko svetovnega prvenstva v enduru. Slovenijo je z licenco AMZS zastopal Gal Hauptman.

Gal Hauptman (250) je s sedmim mestom v nedeljski preizkušnji v Gelnicah dosegel cilj, ki si ga je zastavil.
Gal Hauptman (250) je s sedmim mestom v nedeljski preizkušnji v Gelnicah dosegel cilj, ki si ga je zastavil.

Peta dirka sezone svetovnega prvenstva v enduru je potekala na Slovaškem. Gelnice so bile od petka, 12. julija, do nedelje, 14. julija, prizorišče zahtevne preizkušnje, na kateri je v razredu Junior 1 med svetovno konkurenco z licenco AMZS tekmoval tudi Gal Hauptman. Slovenski voznik je dosegel dva zelo dobra rezultata, še posebej na nedeljski dosežek, ko je osvojil 7. mesto je lahko zelo ponosen. V soboto se je Hauptman šele dobro spoznaval s terenom, po katerem so tekle etape. Skušal se je izogniti težavam, a mu to ni žal uspelo.

Odpeljali smo devet "specialov". Prva dva kroga je šlo po načrtih, potem pa sem zadel kamen in poškodoval zadnji disk. To je pomenilo, da sem naslednjo etapo z veliko višinske razlike vozil brez zadnje zavore in to je terjalo davek, saj sem na enem od spustov padel in si poškodoval ramo ter nadaljeval v bolečinah,

je po koncu sobotnega dne, v katerem je osvojil končno 11. mesto,  pripovedoval Hauptman ter upal, da bolečina v rami do naslednjega dne mine. V nedeljo je tekmoval s pomočjo protibolečinskih tablet in pogumno zdržal do konca.

Sobotni dan v Gelnicah je Hauptmana pošteno izčrpal.

Z vožnjo sem zelo zadovoljen. Veliko se je dogajalo in pozabil sem na bolečino, živčnost in vse ostalo. Skušal sem čim bolj uživati v vožnji in rezultat je prišel. Cilj je bil, da vsaj eno dirko pridem med deset in ta cilj sem izpolnil,

je navdušen po koncu tekmovanja povedal Hauptman, ki ni pozabil niti na zahvalo vsem, ki so mu pomagali pri tem, da je lahko vozil dirki v Bettoli in Gelnicah. Oba dneva je zmagi prepričljivo vknjižil Avstralec Kyron Bacon. V skupnem seštevku je mladi slovenski enduro voznik izkupičku iz Italije, kjer se je prvič v karieri srečal s svetovno enduro konkurenco, dodal novih 14 točk: 5 jih je osvojil v soboto, v nedeljo pa 9 in jih ima zdaj v skupnem seštevku 24. To ga dve dirki pred koncem sezone svetovnega prvenstva uvršča na 13. mesto, sicer pa je skupno v razredu Junior 1 v vodstvu Italijan Kevin Cristino. 

Gal Hauptman med premagovanjem ene od ovir na specialni etapi.

Do konca svetovnega prvenstva v enduru sta preostali dve preizkušnji, ki bosta v začetku avgusta v Walesu (Rhayader) in nato sredi septembra v Franciji (Brioude).

Ključne besede


AMZSendurosvetovno prvenstvoGal HauptmanlicencaJunior 1