Jan Pancar sedmi v Italiji

V Paroldu (Italija), je bila druga dirke evropskega mladinskega prvenstva v motokrosu za razrede EMX 65 in EMX 85. Od slovenskih voznikov je nastopil le Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) in v razredu EMX 85 dirko končal na skupnem 7 mestu. Dirke se je udeležilo 39 voznikov.

Po obilici dežja v petek je bil prvi njegov prosti trening v nedeljo in dosegel je drugi  čas kroga. Na kvalifikacijskem treningu je ravno tako kazalo odlično, imel je tretji čas kroga, a v zadnjem krogu ga je prehitelo 6 konkurentov in kvalifikacije je zaključil na devetem mestu, z zaostankom 0,7 s za tretjim mestom.

V prvi vožnji je solidno štartal, a že v drugem ovinku ga je sotekmovalec izrinil iz proge v zaščitno mrežo, tako da je prvi krog zaključil na 21. mestu. Z veliko borbenostjo je prvo vožnjo zaključil na 10. mestu. V drugi vožnji je štartal bolje in prvi krog končal na 9. mestu, nato prehiteval in napredoval že do 6 mesta, nakar je v ostrem ovinku, kje rje bilo polno linij padel sotekmovalec in krmilo zataknil v Janovo zadnje kolo in sledil je padec. Hitro se je pobral in nadaljeval tekmo iz 11. mesta. Ponovno je prehiteval sotekmovalce, a časa ni bilo več kot za končno 7. mesto.

Prva dirka evropskega mladinskega prvenstva je bila sicer že teden dni prej v Franciji, a so se Pancar ter Gašper Polajžer in Matevž Robek domov vrnili brez osvojenih točk, saj je bila dirka v razredu EMX 85 prekinjena v prvi vožnji zaradi prevelikega blata, razred EMX 65 pa potem sploh ni nastopil.

Naslednjo dirko tega prvenstva bo 25. maja gostila proga Prilipe pri Brežicah.