Novinarska konferenca AMZS z reprezentanco za Pokal narodov v motokrosu

Na sedežu AMZS na Dunajski 128 se je v četretek, 19. septembra, na novinarski konferenci predstavila slovenska reprezentanca v motokrosu, ki bo Slovenijo zastopala na letošnjem Pokalu narodov.

Predsednik AMZS Leopold Pungerčar in reprezentanca Slovenije za Pokal narodov 2024 (od leve: Pungerčar, Pancar, Gajser, Peklaj in Kragelj).
Predsednik AMZS Leopold Pungerčar in reprezentanca Slovenije za Pokal narodov 2024 (od leve: Pungerčar, Pancar, Gajser, Peklaj in Kragelj).

Slovensko trojico fantov, ki bo med 4. in 6. oktobrom tekmovala na Pokalu narodov v motokrosu v Matterley Basinu v Anglji, je izbral selektor Sašo Kragelj. V razredu MXGP bo vozil Tim Gajser, v razredu MX Open bo nastopil Jan Pancar, v razredu MX2 pa Jaka Peklaj. Reprezentanco je pozdravil in ji zaželel čim več uspeha tudi predsednik AMZS Leopold Pungerčar:

V AMZS smo izjemno ponosni, da se na Pokal narodov v motokrosu odpravlja tako vrhunska ekipa, za katero smo prepričani, da lahko doseže odmeven rezultat. Zlasti Timu in Janu bi rad izrazil globoko spoštovanje in vama čestital za res izjemno sezono v elitnem razredu MXGP, s čimer dokazujeta, da je Slovenija svetovna velesila motokrosa. Seveda bomo močno stiskali pesti za vaju prihodnji konec tedna, ko vaju v Španiji čaka zadnja dirka svetovnega prvenstva. Prav tako pa tudi teden dni kasneje, ko bosta, skupaj z Jako, barve AMZS in Slovenije zastopala na olimpijadi motokrosa v Matterley Basinu. Srečno!

Tim Gajser in Jan Pancar bosta glavna slovenska aduta v Matterley Basinu.

Slovenija je lani v francoskem Erneeju osvojila deveto mesto in s tem izenačil rezultat iz leta 1998, ko so v britanskem Foxhillsu slovenske barve branili Sašo Kragelj, Roman Jelen in Boštjan Kampuš. Lani so za Slovenijo v Franciji tekmovali Tim Gajser, Jan Pancar in Miha Bubnič. Kaj so povedali na novinarski konferenci selektor Kragelj in vozniki Gajser, Pancar in Peklaj, pa lahko najdete AMZS Facebook profilu, kjer je na voljo posnetek dogajanja v Veliki konferenčni dvorani na sedežu AMZS.

Jaka Peklaj (desno) bo ob Gajserju in Pancarju tretji član reprezentance na Pokalu narodov 2024.

Na Pokalu narodov so na sporedu tri vožnje, v katerih sta združena dva razreda voznikov, vsak voznik pa odpelje dve. Za končni rezultat reprezentance se upošteva točkovni izkupiček petih najboljših uvrstitev. Zmaga reprezentanca z najmanjšim številom točk. 

Ključne besede


AMZSTim GajsermotokrosJan PancarSašo KrageljJaka Peklajpredsednik AMZSlicencaPokal narodovLeopold Pungerčarselektor