Ponosni praznujemo Dan slovenskega športa

23. september je od 18. junija leta 2020 Dan slovenskega športa. Aktivnosti in dejavnosti ob prazniku športa v Sloveniji podpira tudi Avto-moto zveza Slovenije.


Avto-moto zveza Slovenije je nacionalna športna zveza za motošport in karting, pod katero sodijo panoge motokros, supermoto, speedway, cestno hitrostni motociklizem, starodobni motociklizem, enduro, cross country, trial in karting. Ob Dnevu slovenskega športa se še s toliko večjim veseljem in ponosom spominjamo uspehov vseh športnic in športnikov, ki tekmujejo pod okriljem AMZS. 

#Praznujemo
Največji uspehi slovenskega motošporta in kartinga

Ob prazniku, s katerim obeležujemo ne le športne uspehe, temveč tudi športni duh našega naroda, je predsednik Avto-moto zveze Slovenije Leopold Pungerčar povedal:

Šport ima v naši skupnosti izjemno pomembno vlogo, saj nas navdušuje in povezuje, športnice in športniki ter njihovi dosežki pa nas navdajajo z optimizmom in vero, da so zahtevni cilji, na prvi pogled sicer tako zelo oddaljeni in težko dosegljivi, vendarle uresničljivi. Slovenija je na zemljevidu sicer majhna dežela, a po dosežkih v športu smo velik narod, primerljiv z največjimi narodi sveta. Ponos, ki ga čutimo, ko na tekmovališčih širom po svetu dvigujemo slovenske zastave in nam srce vztrepeta ob melodiji Prešernove Zdravljice, je nekaj neprecenljivega, zato upamo, da bo država tudi v prihodnje vsaj delček tega, kar ji dajejo športnice in športniki, športu tudi vrnila. Ob športnem prazniku pa ne gre le za vrhunski šport. Vzgoja otrok prek vrednot, ki jih šport pooseblja, pripomore k oblikovanju celovitega in odgovornega posameznika, redna športna aktivnost pa ima pozitiven vpliv tako na telesno kot duševno zdravje otrok in odraslih. Ob Dnevu slovenskega športa zato ponosno čestitamo našim motošportnikom in kartistom ter se vam zahvaljujemo za vso promocijo, ki jo vaši uspehi doma in po svetu prinašajo AMZS in naši državi Sloveniji! Ob tej priložnosti se zahvaljujem tudi vsem, ki soustvarjate slovenski motošport in karting. Iskrene čestitke pa tudi športnicam in športnikom v drugih športih, OKS in drugim panožnim zvezam.

Praznuj(e)mo aktivno!

AMZS in zaposleni v AMZS se aktivno pridružujejo Dnevu slovenskega športa, ki poteka po zaslugi OKS - ZŠZ. Vsi skupaj se namreč dobro zavedamo pomembnosti različnih oblik telesne dejavnosti, ki krepijo zdravje ter širijo pozitivne vrednote in povezujejo ljudi, jih tudi vzgajajo ter oblikujejo posameznikov življenjski slog. Temu sledimo in se pridružujemo tudi zaposleni v AMZS. Če želite morda sami sodelovati, lahko najdete dodatne informacije na spletni strani na tej povezavi ter se udeležite različnih dogodkov, ki bodo organizirani v ponedeljek, 23. septembra 2024:

  • brezplačne vodene športne vadbe,
  • promocijski športno rekreativni dogodki,
  • virtualni športni izzivi in druge aktivnosti, s katerimi bi ljudi spodbudili k športni dejavnosti.

Ključne besede


AMZSOKSpredsednik AMZSDan slovenskega športaLeopold Pungerčar23. september