Znana reprezentanca Slovenije za Pokal narodov v motokrosu

Pokal narodov v motokrosu bo v začetku oktobra v Matterley Basinu v Angliji. Slovenijo bodo pod vodstvom Saša Kraglja zastopali Tim Gajser, Jan Pancar in Jaka Peklaj.


Letošnjo izvedbo Pokala narodov v motokrosu so dobili v roke angleški prireditelji, ki bodo dirko organizirali na stezi v Matterley Basinu. Slovenske barve bodo v močni mednarodni konkurenci branili Tim Gajser, Jan Pancar in Jaka Peklaj, trojko pa bo vodil in z nasveti v boksih usmerjal selektor Sašo Kragelj.

Sašo Kragelj bo v vlogi selektorja vodil moštvo na Pokalu narodov. (Foto/Arhiv AMZS)

Gajserju je proga, na kateri bodo vozili, zelo pri srcu in na njej sila rad vozi in tekmuje, zato se lahko nadeja novega vrhunskega rezultata. Slovenski motokros šampion, ki je trenutno vodilni v skupnem seštevku razreda MXGP, je za moštvena tekmovanja vselej sila motiviran in bo za dober končni rezultat Slovenije zagotovo iz sebe in motorja na Otoku iztisnil vse, kar bo v njegovi moči. Tekmoval bo v razredu MXGP.

Tim Gajser v reprezentančnem dresu iz lanskega leta. (Foto/Arhiv AMZS)

Tudi Jan Pancar se lahko nadeja zelo dobrega rezultata, saj je v letošnji sezoni, v kateri premierno nastopa v elitnem razredu MXGP in skupno zaseda trenutno 14. mesto, nekajkrat že dokazal, da je prva violina med netovarniškimi vozniki. Pancarja bo moštveni motiv zanesljivo gnal do skrajnih zmogljivosti v lovu na čim boljši rezultat Slovenije, ki jo bo predstavljal v razredu MX Open.

Jan Pancar bo zagotovo želel pustiti dober vtis tudi v reprezentančnem motokros dresu. (Foto/Arhiv AMZS)

Jaka Peklaj je imel v letošnji sezoni znova nekaj smole s poškodbami, ki pa so zdaj sanirane in mladi up slovenskega motokrosa bo skušal po svojih najboljših močeh dodati nekaj več, kar bi Sloveniji prineslo verjetno vrhunski rezultat. vozil bo v razredu MX2.

Jaka Peklaj (123) bo skušal tvorno prispevati k čim boljšemu rezultatu Slovenije v Angliji. (Foto/Arhiv AMZS)

Selektor Sašo Kragelj v fante zaupa in verjame, da je ta trojica trenutno najboljša v slovenskem motokros bazenu in lahko prijetno preseneti. Reprezentančne tekme so vselej nekaj posebnega in včasih prinesejo tudi razočaranje, a letošnja postava Slovenije v Matterley Basin je brez dvoma sposobna tudi velikega presenečenja.

Ključne besede


AMZSTim GajsermotokrosJan PancarJaka PeklajlicencaPokal narodov