Cerjak še drugič najboljši v Liberecu

Državno prvenstvo za mlade voznike speedwaya od 12 do 16 let na 250 kubičnih motorjih se je nadaljevalo s četrto dirko sezone, ki je bila v Liberecu na Češkem.

Sven Cerjak prvi, Karol Szmyd drugi in Maksimiljan Kostera tretji na zmagovalnem odru v Liberecu.
Sven Cerjak prvi, Karol Szmyd drugi in Maksimiljan Kostera tretji na zmagovalnem odru v Liberecu.

Mladi upi slovenskega speedwaya so se že drugič letos merili na ovalu v Liberecu za točke državnega prvenstva. Konec julija je tu dominiral Sven Cerjak (AMD Krško), ki je slavil zmago, Gregor Zorko (AMD Krško) je osvojil tretje mesto, Tilen Bračko (AMTK Ljubljana) pa je bil sedmi. Oval stadiona Plocha Draha je bil tudi tokrat najbolj po godu Cerjaku, ki je po maksimalnem izkupičku točk v rednem delu v finalni vožnji ugnal poljski voznika Karola Szmyda in Maksimiljana Kostero, domači voznik Karel Pruša pa je končal na četrtem mestu. Cerjak, ki je že pred to dirko kazal izjemno formo, je s to zmago še dodatno utrdil svoj položaj v boju za naslov državnega prvaka. Njegova vožnja v finalu je bila brez napak, kar mu je prineslo zasluženo zmago. 

Padca Bračka in Zorka

Manj sreče sta imela preostala slovenska voznika. Tilen Bračko je v drugem nastopu utrpel padec v prvem ovinku in diskvalifikacijo, kar mu je preprečilo uvrstitev v finale. Skupno je zbral 5 točk (1, D, 1, 3), kar je zadostovalo za končno šesto mesto.

Tilen Bračko v ovinku v eni od voženj.

Tudi tretjeuvrščeni iz dirke v Pardubicah, Gregor Zorko, je tokrat ni odnesel brez padca. Na suhi progi, ki je zaradi slabega oprijema na zunanjem delu povzročala težave številnim voznikom, je v tretjem nastopu padel. Zaradi bolečin ni mogel dokončati dirke in je s 4 točkami (2, 2, D, -) pristal na končnem sedmem mestu. 

Gregorju Zorku so bolečine po padcu preprečile, da bi spet posegel po najvišjih mestih.

Cerjak se je z zmago utrdil vodstvu v skupnem seštevku državnega prvenstva mladih voznikov v 250 kubičnem razredu. Naše voznike naslednji vrhunec sezone čaka z domačo dirko za evropsko prvenstvo parov v Krškem, za zaključek državnega prvenstva pa je ob koncu sezone predvidena še dirka v Pardubicah na Češkem.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvospeedwaydržavno prvenstvo v speedwayulicencaSven CerjakTilen BračkoGregor Zorkospeedway 250