Vižintinu osmo mesto na evropskem prvenstvu v motokrosu

Loket je bil prizorišče finala evropskega prvenstva v motokrosu za voznike motorjev s prostornino do 65 in 85 kubičnih centimetrov. Slovenijo so z licencami AMZS zastopali Tim Repnik, Svit Vižintin in Alex Novak.

Svit Vižintin (63) je bil v Loketu v razredu EMX 65 boljši od Tima Repnika (360). (Foto/Arhiv AMZS)
Svit Vižintin (63) je bil v Loketu v razredu EMX 65 boljši od Tima Repnika (360). (Foto/Arhiv AMZS)

V okviru spremljevalnega programa Velike nagrade Češke v svetovnem prvenstvu v motokrosu so na progi Loketske Seprentiny tekmovali tudi mladi vozniki za naslova evropskih prvakov v kategorijah EMX 65 in EMX 85. V šibkejšem razredu sta slovneske barve branila Tim Repnik in Svit Vižintin. V vožnji na čas, po kateri so vozniki dobili vrstni red izbire štartnih položajev za vožnji za evropski naslov, je Repnik pristal na 6. mestu, Vižintin pa je v cilj pripeljal na 14. mestu. V prvi vožnji sta nato slovenska predstavnika vozila z različnim uspehom. Vižintin je popravil rezultat in je zasedel 10. mesto, Repnik pa je pokvaril vtis, ki ga je pustil v vožnji na čas, saj je ciljno črto prečkal na 18. mestu. V nedeljo dopoldan sta oba Slovenca izboljšala sobotni dosežek. Vižintin si je privozil 9. mesto, Repnik pa je v cilj pripeljal na 12. mestu. V skupnem seštevku je Vižintin s 23 točkami zasedel 8. mesto, Repnik pa je z 12 točkami osvojil 16. mesto med mladimi vozniki motorjev s prostornino do 65 kubičnih centimetrov. Naslov evropskega prvaka pa si je privozil hrvaški voznik Roko Ivandić, ki je slavil zmagi v obeh vožnjah.

Tim Repnik (360) je v kvalifikacijah nakazal, kaj zna in zmore, a nato v obeh vožnjah žal ni potrdil potenciala, ki ga premore. (Foto/Arhiv AMZS)

Novak daleč za najboljšimi

V razredu motorjev s prostornino do 85 kubičnih centimetrov je bila konkurenca zelo močna in neizprosna. Slovenske barve je branil Alex Novak, ki je v vožnji na čas za las ujel mesto med štirideseterico, ki je dobila nato priložnost za boj za naslov evropskega prvaka. Osvojil je namreč 38. mesto. Prvo vožnjo je nato Novak odpeljal malce bolje. Najvišje je bil v sedmem krogu na 29. mestu, na koncu pa je v cilj pripeljal na 31. mestu. V nedeljo dopoldne je z drugo vožnjo Novak opravil malce slabše in je zasedel 37. mesto. Skupno je na dirki osvojil 38. mesto, naslov evropskega prvaka pa si je privozil Francoz Sleny Goyer.

Alex Novak (397) se je soočil z neizprosno mednarodno konkurenco v razredu EMX 85. (Foto/Arhiv AMZS)

Ključne besede


AMZSmotokrosevropsko prvenstvoEMX85EMX65licencafinaleAlex NovakSvit VižintinTim Repnik