Idealna linija #6: motokros, mini cestno hitrostni motociklizem in trial

Šesta oddaja vam prinaša razplet dirke svetovnega prvenstva v motokrosu ter dogajanje in rezultate z dirk državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu in trialu.


Najboljši motokrosisti, ki se potegujejo za točke svetovnega prvenstva, so se merili na Veliki nagradi Galicije. Na dirki v Lugu, ki je prvič gostil svetovno motokros srenjo, sta v razredu MXGP vozila Tim Gajser in Jan Pancar, v razredu MX2 pa se je preizkusil Jaka Peklaj. V domačih državnih prvenstvih so bili na delu voznice in vozniki v mini cestno hitrostnem motociklizmu in trialu. Na dirkališču Raceland v Vrbini pri Krškem je bilo sila napeto. Na stezi nihče ni popuščal niti za milimeter, videli pa smo tudi nekaj presenečenj v posameznih tekmovalnih kategorijah. Podobno živahno je bilo tudi na poligonu Jaska v Jastrebarskem na Hrvaškem, kjer so se z zelo zahtevnimi betonskimi in lesenimi ovirami, velikanskimi gumami ter tudi izjemno strmimi naravnimi sekcijami preizkusili tekmovalci v državnem prvenstvu v trialu. Zato ni manjkalo niti neprijetnih padcev, ki pa k sreči niso terjali poškodb. Kako se je vse skupaj razpletlo, izveste v šesti oddaji sezone.

Vabljeni k ogledu!

Ključne besede


AMZSTim GajsermotokrostrialJan PancarJaka Peklajdržavno prvenstvosvetovno prvenstvolicencaAMTK Kopermini cestno hitrostni motociklizem