Izžrebane nagrade AMZS za udeležence državnega prvenstva Slovenije v spletnem kartingu

AMZS je izžrebala devet lepih nagrad med udeleženci prvega državnega prvenstva Slovenije v spletnem kartingu.


Avto-moto zveza Slovenije je v sodelovanju z E-športno zvezo Slovenije premierno organizirala prvo državno prvenstvo v spletnem kartingu. Za predkvalifikacije na petih dirkah prvenstva se je prijavilo 96 voznikov, od tega jih je 55 izpolnjevalo zahtevane pogoje, in sicer članstvo v enem od društev pod okriljem AMZS ter registracijo pri EŠZS. Zgodovinski naslov državnega prvaka Slovenije v spletnem kartingu si je privozil Til Čeh, drugo mesto je pripadlo Jerneju Simončiču, tretje pa Tomažu Erženu. Nagrade AMZS so:

  • darilni bon za brezplačno karting vožnjo v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi prejmejo: Matjaž Korošec, Katja Pivk, Matevž Možina, Gašper Mrak in Tomaž Eržen;
  • darilni bon v višini 40 € za AMZS članstvo prejmejo: Gašper Bizjan, Žan Štupar in Žiga Mikeli;
  • nagrajenec, ki se bo lahko v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi predvidoma 5. in 6. junija 2021 pomeril na dirki za državno prvenstvo v kartingu, pri čemer mu bo AMZS v sodelovanju s podjetjem Sportstil zagotovil tekmovalni gokart in uredil vso potrebno dokumentacijo za nastop ter s tem povezane stroške, je Jan Štos.

Vsem izžrebanim dobitnikom nagrad čestitamo!

Prva deseterica v skupnem seštevku državnega prvenstva Slovenije v spletnem kartingu se bo 16. marca 2021 pomerila med seboj tudi na asfaltni stezi na dirki v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi, kar bo za vsakega od njih prav gotovo lepa in zelo zanimiva izkušnja.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvoAMZS Center kartinga in moto športanagradeeKartEŠZSspletni karting