Novi generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije je Davorin Smodiš

Novice

Smodiša je na svoji 21. redni seji soglasno potrdil Upravni odbor AMZS.


Upravni odbor AMZS je na svoji 21. redni seji, ki je bila 21. oktobra 2024, na predlog predsednika Avto-moto zveze Slovenije Leopolda Pungerčarja soglasno imenoval Davorina Smodiša za generalnega sekretarja Avto-moto zveze Slovenije za čas trajanja predsednikovanja Leopolda Pungerčarja. Ob tem je predsednik AMZS dejal:

Prepričan sem, da bova z Davorinom Smodišem, ki je funkcijo generalnega sekretarja kot vršilec dolžnosti strokovno in vestno že opravljal od 18. marca 2024, še naprej dobro sodelovala in da bo strokovna služba Avto-moto zveze Slovenije tudi v prihodnje delovala na način, da bo tvorno prispevala k uresničevanju poslanstva in ciljev vseh deležnikov v Skupini AMZS.

Davorin Smodiš se je ob imenovanju na mesto generalnega sekretarja zahvalil predsedniku Avto-moto zveze Slovenije in članom Upravnega odbora AMZS za izkazano zaupanje in poudaril:

Zavedam se, da lahko naše skupne cilje dosežemo le s povezovanjem vseh, ki si prizadevamo, da bo AMZS v javnosti še naprej utrjeval in upravičeval zaupanje svojih članov in drugih voznikov, ki jim v naših centrih po vsej Sloveniji zagotavljamo pomoč na cesti in druge storitve za varno mobilnost, kot so tehnični pregledi, registracije, homologacije, zavarovanja ter servis vozil, zelo odgovorno nalogo pa ima AMZS tudi na področju usposabljanja in izobraževanja voznikov. Izjemnega pomena je naša vpetost v lokalna okolja, v katerih delujejo članice AMZS, s čimer lahko AMZS v prihodnje še okrepi svojo vlogo največje nevladne organizacije na področju varne mobilnosti in nacionalne športne zveze za motošport in karting.

Smodiš se je Avto-moto zvezi Slovenije pridružil leta 2019 in kot vodja področja AMZS članstvo s sodelavci okrepil aktivnosti na enem ključnih stebrov njenega delovanja, zlasti z večanjem obsega storitev in ugodnosti za člane AMZS, s čimer je pripomogel k večanju članske skupnosti – AMZS ima že vrsto let stabilno rast in danes združuje več kot 91 tisoč članov. Od prevzema funkcije vršilca dolžnosti generalnega sekretarja je s konstruktivnim sodelovanjem s predsednikom AMZS Leopoldom Pungerčarjem in direktorjem gospodarske družbe AMZS Miho Ferlanom ter drugimi sodelavci še okrepil iskanje sinergij in povezovanje med različnimi deležniki Skupine AMZS. 

Od leve: direktor gospodarske družbe AMZS MIha Ferlan, predsednik Avto-moto zveze Slovenije Leopold Pungerčar in novi generalni sekretar Davorin Smodiš

Upravni odbor AMZS se je na svoji 21. redni seji seznanil še z realizacijo sklepov in potrdil zapisnik 20. seje Upravnega odbora AMZS s popravki, seznanil se je z aktivnostmi od svoje prejšnje seje, z delom Sveta za korporativno upravljanje in z dokumentom glede statusa regijskega predstavnika. Sprejel je Pravilnik za podelitev priznanj s področja varne mobilnosti in zadolžil Komisijo za statutarno pravne zadeve, naj v sodelovanju s Komisijo za priznanja do Skupščine AMZS, ki bo junija 2025, pripravi enoten pravilnik za priznanja AMZS, ki bo združil vse obstoječe pravilnike.

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

Ključne besede


Davorin Smodišpredsednik AMZSgeneralni sekretar AMZSUpravni odbor AMZSLeopold PungerčarMiha Ferlan