Avstrijski strokovnjak za prometno varnost na obisku v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem

Novice

V sklopu dvodnevnega obiska v Sloveniji se je v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem ustavil Martin Winkelbauer iz avstrijskega Kuratorija za prometno varnost.


Winkelbauer, zadolžen za prometno varnost motoristov v KFV, je Slovenijo obiskal na pobudo profesorja Tomaža Tollazzija s Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v MariboruMed obiskom sta prevozila nekatere odseke državnih cest, kjer so že izvedeni ukrepi za izboljšanje prometne varnosti motoristov, ter tri odseke, kjer se trenutno testirajo predlogi novih ukrepov.

Obiskala sta tudi več organizacij, ki v Sloveniji skrbijo za prometno varnost, med drugim AMZS Center varne vožnje na Vranskem, kjer se je Winkelbauer podrobneje seznanil z naprednimi programi usposabljanja in vajami, ki so namenjene izboljšanju veščin voznikov motornih koles in s tem povečanju varnosti na cestah. Obisk je bil priložnost za izmenjavo izkušenj in dobrih praks obeh držav, z namenom še izboljšati prometno varnost motoristov.

Programi varne vožnje za motoriste v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem

Profesor z mariborske Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Tomaž Tollazzi in avstrijski strokovnjak za prometno varnost motoristov Martin Winkelbauer v pogovoru z AMZS inštruktorjem varne vožnje Luko Žuncem.

Ključne besede


motoristivarna mobilnostAMZS Center varne vožnje na Vranskem