Prva konstitutivna seja Sveta za korporativno upravljanje

Novice

Na konstitutivni seji se je sestal Svet za korporativno upravljanje, ki bo bdel nad poslovanjem družbe AMZS.


V ponedeljek, 29. julija 2024, se je Svet za korporativno upravljanje sestal na svoji prvi konstitutivni seji, na kateri so bili prisotni vsi člani: Leopold Pungerčar (predsednik), Tomaž Andrejka, Rado Stojanović, Jaka Kavčič, Davorin Smodiš in Simon Jurkovič. Na seji so obravnavali ključne naloge in pristojnosti, ki jih imajo v okviru nadzora nad poslovanjem družbe AMZS.

Svet za korporativno upravljanje izvaja svojo nadzorno funkcijo v skladu z določili Pravil o korporativnem upravljanju. To obsega predvsem obravnavo mesečnih, kvartalnih in letnih poročil o poslovanju družbe AMZS, pregledovanje drugih poslovnih informacij, ki jih pridobijo od direktorja družbe, ter vpogled v poslovne knjige, spise in poslovno dokumentacijo družbe. Svet ima pravico do vpogleda v katerokoli poslovno dokumentacijo družbe AMZS in lahko zahteva ustna ali pisna pojasnila direktorja glede vseh vprašanj, ki se tičejo poslovanja ali premoženjskega stanja družbe.

Prav tako Svet odloča o dajanju soglasja k pravnim poslom ali dejanjem družbe AMZS, za katere akt o ustanovitvi družbe določa, da mora poslovodstvo prejeti predhodno soglasje družbenika. V prihodnje se bo Svet za korporativno upravljanje predvidoma sestajal enkrat mesečno. Na seje bo vedno vabljen tudi predsednik nadzornega odbora Avto-moto zveze Slovenije.