Še druga dirka v Indoneziji - pred nami je Velika nagrada Lomboka

V nedeljo, 2. julija, bo na sporedu enajsta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v letu 2023. Na Veliki nagradi Lomboka bo z licenco AMZS vozil Jan Pancar.

Jan Pancar v letošnji sezoni redno vozi med deseterico v razredu MX2 na dirkah svetovnega prvenstva.
Jan Pancar v letošnji sezoni redno vozi med deseterico v razredu MX2 na dirkah svetovnega prvenstva.

Motokros karavano svetovnega prvenstva čaka v nedeljo zjutraj po evropskem času enajsta dirka sezone. Na njej bo z licenco AMZS v razredu MX2 slovenske barve branil Jan Pancar.

Popraviti napake in zadržati hitrost

Sezona svetovnega prvenstva v motokrosu se je minuli konec tedna z dirko v Sumbawi prevesila v drugo polovico. Enajsta preizkušnja za nove dragocene točke bo tokrat na otoku Lombok, potekala pa bo po progi Selaparang, ki je v neposredni bližini nekdanjega mednarodnega letališča, ki pa od 30. septembra leta 2011 ne obratuje več. Vnovič bodo za vse pogoji za tekmovanje zelo težki. Evropski tekmovalci nevajeni visoke vlažnosti bi znali spet imeti kar nekaj nepričakovanih težav, zagotovo pa bi utegnila do izraza priti dobra fizična pripravljenost, ki bo brez dvoma eden od močnih adutov edinega slovenskega voznika na dirki. Če je imel Pancar na dirki v Sumbawi predvsem v začetkih voženj nekaj problemov s prilagajenjem na razmere in progo, pa bi utegnil to zdaj dobro unovčiti, saj se je v minulih dneh povsem adaptiral. Slikovita pokrajina, drugačna od tiste, ki jo je vajen v Evropi, ga zagotovo ne bo prevzela. V preteklih dneh je lahko tudi malce sprostil in dobro napolnil "baterije", da bo na pripravljen pričakal sobotne kvalifikacije in potem dve nedeljski vožnji za točke.

Skupno deveto mesto v Sumbawi je super glede na to, da se v kvalifikacijah nisem dobro počutil in mi nikakor ni šlo. Želim si prenesti hitrost z nedeljskih voženj tudi na to tekmo in upam, da popravim napake, ki sem jih delal, kar bi pomenilo, da se lahko borim še za višja mesta,

je Pancar dobro razpoložen pred sobotnimi kvalifikacijami. Nadeja se tudi, da bo z očetom našel takšne nastavitve amortizerjev in motorja, da bo lahko iz njega iztisnil vse, kar zna in zmore, brez dvoma pa lahko ponovno dokaže, da je trenutno prvo ime med netovarniškimi vozniki razreda MX2 v letošnji sezoni. Na dirko je prijavljenih samo 23 voznikov, kar pomeni, da na progi ne bi smelo biti velike gneče, zato bodo verjetno spet izjemno pomembni štarti, s katerimi si bi lahko Pancar pripravil "teren" za nov odmeven rezultat.

Prva vožnja VN Lomboka v razredu MX2 na progi Selaparang bo v nedeljo, 2. julija 2023, ob 6.15, druga pa ob 9.10.

Ključne besede


AMZSmotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2licenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji