AMZS Idealna linija o motokrosu, speedwayu, kartingu in hard enduru

Šesta oddaja sezone vas popelje na dirke svetovnega, evropskega in državnega prvenstva v motokrosu, pa na kvalificijsko dirko za svetovno prvenstvo mladincev v speedwayu do 21, ki je bila v Krškem, in na brutalno težko prvo preizkušnjo sezone svetovnega prvenstva v hard enduru v Srbijo ter na uvodno dirko tekmovanja FIA Academy Trophy v kartingu v češki Trinec.


AMZS Idealna linija v šesti oddaji sezone razkriva, kaj se je dogajalo z Janom Pancarjem na sedmi dirki svetovnega prvenstva v motokrosu, ki je bila na zelo zahtevni preizkušnji v kraju Villars sous Ecot v Franciji. Na progi La Versenne so v okviru evropskega prvenstva razreda EMX 125 znanje in pogum imeli na preizkušnji tudi Jaka Peklaj, Žan Oven in Miha Vrh. Za evropske točke v okviru evropskega prvenstva jugozahodne cone so se merili tudi na radizelski progi. V razredu EMX 65 sta na prvem in drugem mestu na zmagovalnem odru stala Alex Novak in Taj Golež, medtem ko slovenski vozniki v razredu EMX 85 tokrat niso krojili razpleta pri vrhu. Sicer pa so na progi v Orehovi vasi vozili tudi tretjo dirko za točke državnega prvenstva Slovenije v motokrosu. V Krškem so mladinci do 21 let vozili kvalifikacijsko dirko za preboj med šestnajsterico najboljših na svetu. Anže Grmek je samo za točko zaostal za četrtim mestom. Aljaž Vidmar je v Trincu na Češkem vozil prvo od treh letošnjih dirk prvenstva FIA Academy Trophy v kartingu. Miloš Novakovič in Ali Al Hiasat pa sta tekmovala na prvi dirki sezone za točke svetovnega prvenstva v hard enduru, ki je bila v Srbiji. Podrobnosti vas čakajo v šesti oddaji sezone!

Vabljeni k ogledu!

 

Ključne besede


AMZSmotokrosendurokartingJan PancarJaka Peklajdržavno prvenstvospeedwayevropsko prvenstvosvetovno prvenstvoMX2Anže GrmekEMX85EMX65Miha VrhkvalifikacijeŽan OvenAljaž VidmarIdealna linijaAmadej ŠtrakeljAlex NovakAli Al HiasatEMX125Miloš NovakovičJulian KunyAleks HumarTaj Golež

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji