Slovenija na Dansko na Pokal narodov v speedwayu

Slovensko reprezentanco v speedwayu bodo v četrtek, 28. julija 2022, v polfinalni preizkušnji za Pokal narodov sestavljali Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek.

Slovensko reprezentanco bodo z licencami AMZS na Danskem sestavljali: Škorja (levo), Ivačič (v sredini), ki bo v vlogi kapetana, in Grmek (desno).
Slovensko reprezentanco bodo z licencami AMZS na Danskem sestavljali: Škorja (levo), Ivačič (v sredini), ki bo v vlogi kapetana, in Grmek (desno).

Vojens na Danskem bo v tem tednu gostil Pokal narodov v speedwayu (Speedway of Nations), kjer bo slovenska speedway reprezentanca nastopila v četrtkovem drugem polfinalu proti reprezentancam Nemčije, Velike Britanije, Francije, Švedske, Italije in Slovaške. Pomlajena slovenska reprezentanca, ki je barve AMZS branila že lansko leto v Latviji, se bo tudi letos v sestavi Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek preizkusila v zahtevni konkurenci prebiti na finalni dirki, ki sta predvideni v soboto in nedeljo. Favoriti skupine bodo nedvomno aktualni svetovni prvaki Britanci, ki tudi letos nastopajo z Grand Prix zasedbo, v kateri so Tai Woffinden, Robert Lambert in Daniel Bewley. Selektor slovenske reprezentance Gregor Arnšek od fantov pričakuje borbenost in željo po dokazovanju na ovalu, ki je sicer temelj močnega danskega speedwaya.

Oglas
Oglas

Glede na izenačenost ekip bo odločala predvsem dnevna forma voznikov in prilaganje spreminjajočim se razmeram na stezi, po katerih je znana proga v Vojensu. Fantje so pripravljeni in prepričan sem, da bodo izkoristili vsako možnost, da pokažejo speedway znanje še na največji speedway prireditvi v sezoni 2022 in dostojno zastopajo barve Slovenije,

je povedal Arnšek pred potjo na Dansko. Vsi trije reprezentanti pred četrtkovim nastopom kažejo dobro formo na tujih ligaških dirkah. Kapetan ekipe Ivačič je na nedeljski dirki druge poljske lige vknjižil 13 točk za ekipo Polonia iz Pile, Nick Škorja pa uspešno nabira dvomestne izkupičke za mladinsko ekipo U24 poljskega prvaka Sparte iz Vroclava. Tudi Grmek, presenetljivi zmagovalec prve dirke državnega prvenstva Slovenije, je prejšnji teden pošteno opozoril nase na kampu za mladince poljske Ekstralige, na katerem je na zaključni dirki v Torunu zaostal le za domačima mladincema. V Vojensu bo imel v vlogo tretjega voznika ekipe in bo lahko menjal kateregakoli od sotekmovalcev.

Na dirki bo še en Slovenec, in sicer Izak Šantej, ki bo z licenco FIM št. 14973 opravljal pomembno in odgovorno delo tehničnega direktorja preizkušnje.

Od leve Škorja, Ivačič in Grmek, ki jih v četrtek v Vojensu čakajo zahtevni obračuni v polfinalu.

Prve tri finaliste bomo dobili že dan prej, ko bodo v Vojensu vozile reprezentance Nemčije, Poljske, ZDA, Latvije, Finske, Avstralije in Ukrajine. Šesterica se bo skupaj z reprezentanco Danske, gostiteljico prireditve, merila v finalu. Novega ekipnega svetovnega prvaka v speedwayu bosta odločili dve dirki, ki bosta v soboto, 30. julija, in v nedeljo, 31. julija 2022.

Oglas
Oglas

Pokal narodov v speedwayu 2022 - sestave reprezentanc

Polfinale 1 - sreda, 27. julij

A – NEMČIJA: 1 Kai Huckenbeck ©, 2 Norick Blodorn, 3 Erik Riss - selektor: Herbert Rudolph

B – POLJSKA: 1 Bartosz Zmarzlik ©, 2 Maciej Janowski, 3 Patryk Dudek - selektor: Rafal Dobrucki

C – ZDA: 1 Luke Becker ©, 2 Broc Nicol, 3 Dillon Ruml - selektor: Steve Evans

D – LATVIJA: 1 Francis Gusts, 2 Jevgenijs Kostigovs ©, 3 Olegs Mihailovs - selektor: Vladimirs Ribnikovs

E – FINSKA: 1 Timo Lahti ©, 2 Timi Salonen, 3 Jesse Mustonen - selektor: Peter Jansson

F – AVSTRALIJA: 1 Jason Doyle ©, 2 Max Fricke, 3 Jack Holder - selektor: Mark Lemon

G – UKRAINA: 1 Marko Levishyn, 2 Stanislav Melnychuk ©, 3 Vitalii Lysak - selektor: Vasyl Melnychuk

Polfinale 2 - četrtek, 28. julij

A – ČEŠKA: 1 Vaclav Milik ©, 2 Jan Kvech, 3 Petr Chlupac - selektor: Zdenek Schneiderwind

B – VELIKA BRITANIJA: 1 Tai Woffinden ©, 2 Robert Lambert, 3 Dan Bewley - selektorja: Simon Stead in Oliver Allen

C – FRANCIJA: 1 Dimitri Berge, 2 David Bellego ©, 3 Mathieu Tressarieu - selektor: Laurent Sambarrey

D – ŠVEDSKA: 1 Fredrik Lindgren ©, 2 Oliver Berntzon, 3 Victor Palovaara - selektor: Morgan Andersson

E – ITALIJA: 1 Paco Castagna ©, 2 Nicolas Covatti, 3 Daniele Tessari - selektor: Alessandro Dalla Valle

F – SLOVAŠKA: 1 Martin Vaculik ©, 2 Jakub Valkovic, 3 Patrik Buri - selektor: Jakub Zliechovec

G – SLOVENIJA: 1 Matic Ivačič ©, 2 Nick Škorja, 3 Anže Grmek - selektor: Gregor Arnšek

Ključne besede


Nick ŠkorjaMatic Ivačičspeedwaypokal narodovAnže GrmeklicencaGregor ArnšekAMZS.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

14

Priljubljenost članka

14

Shrani

Delite s prijatelji