Generalna skupščina FIM Evropa v Monaku

2. decembra 2021 so v Monte Carlu zbrali predstavniki evropskih nacionalnih panožnih zvez na generalni skupščini FIM Evropa, na kateri so obravnavali dogajanja v letih 2020 in 2021.


AMZS in Slovenijo sta v kneževini na francoski rivieri ob Azurni obali predstavljala generalni sekretar AMZS Jure Kostanjšek in vodja področja avto-moto šport Luka Mežan. 

Generalna skupščina FIM Evropa je zbrala predstavnike 37 zvez, ki sta jih pozdravila predsednik FIM Evropa Martin De Graaf in predsednik FIM Jorge Viegas. Predstavljeno je bilo letno poročilo, v katerem je De Graaf poudaril, da žal zaradi perečih zdravstvenih razmer in epidemije koronavirusa FIM Evropa ni uspel zgledno in primerno obeležiti 25 letnico delovanja. Zakladnik FIM Evrope Juhani Halme je predstavil finančni poročili za leti 2020 in 2021 (slednje še ni dokončno, saj manjka še mesec december). Športni direktor FIM Evropa Michal Sikora je izčrpno predstavil letni poročili o izvedenih športnih dogodkih za leti 2020 in 2021, predsednik odbora za odnose z javnostmi Dimitris Margaritis pa je predstavil letni poročili odnosov z javnostmi v obdobju 2020 - 2021. Delegati so izglasovali tudi nekatere popravke statutov in pravilnikov ter podelili priznanja zvezam, ki so slavile okrogle obletnice obstoja.

Slovenija je bila med 37 članicami, ki so imele glasovalno pravico na generalni skupščini FIM Evropa.

Prav tako je bil sprejet predlog organizacije naslednje skupščine FIM Evropa, ki bo potekala od 1. do 3. julija 2022 v Romuniji v Bukarešti. Nato so izpeljali še izredno generalno skupščino FIM Evropa, na kateri se je razpravljalo o perečih vprašanjih glede sprememb, ki so bile opravljene med letom, sprejeli pa so tudi predlagane popravke statuta.

Ključne besede


AMZSJure KostanjšekFIMgeneralni sekretar AMZSLuka MežannagradeFIM Europegeneralna skupščina FIM

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji