V nedeljo v Slovenji vasi druga dirka državnega prvenstva v kartingu

AMZS Center kartinga in moto športa v Slovenji vasi bo v nedeljo 6. junija gostil drugo dirko sezone za točke državnega prvenstva v kartingu.


Člani AMD Ptuj so organizatorji druge preizkušnje sezone za voznike z licenco AMZS, ki bo štela tudi v skupnem seštevku točkovanja za državno prvenstvo Slovenije v kartingu. Uvodna dirka, ki je štela sicer tudi za točke centralno evropske cone (CEZ), je bila v drugi polovici marca v Jesolu v Italiji. Zmagovalce po posameznih kategorijah zdaj čaka težka naloga, saj bodo vsi lovili njihov "skalp" na dober kilometer dolgi asfaltni podlagi. Voznice in vozniki bodo lahko progo preizkušali že v petek in soboto na prostih treningih, na katerih bo moč poiskati ustrezno nastavitev motorja in gokarta, v nedeljo pa bo šlo zares za nove točke v skupnem seštevku po posameznih razredih.

Xen De Ruwe (št. 401) bo med favoriti za zmago v razredu DD2.

Favoriti se bodo morali potruditi

Najbolj na očeh bodo zanesljivo tisti, ki so se veselili prvih mest v Jesolu. V razredu Micro MAX je bil zmagovalec Angel Frančeškin (AMD Šlander Celje), Aleksandar Bogunović (AK ABA Racing) pa se je veselil prvega mesta v kategoriji Mini MAX. V razredu MAX Junior se je najbolj izkazal Taj Kovačič (AMD Ptuj), v kategoriji MAX Senior pa je zmagal Mai Sadar (AMD Šlander Celje). V najmočnejšem razredu DD2 je bil najbolj suveren Xen De Ruwe (AKK Sportstil). Tokrat se bodo dirkači merili v šestih različnih razredih (Rotax Micro MAX, Rotax Mini MAX, Rotax MAX Junior, Rotax MAX Senior, Rotax DD2/DD2 Masters in KZ2/125Shifter), v vseh pa lahko verjetno pričakujemo ostre boje za idealno linijo na stezi in čim boljšo končno uvrstitev.

Sadar bo branil zmago iz Jesola v razredu Rotax MAX Senior.

Gledalci toplo vabljeni

Prvi mož slovenskega kartinga Roman Jernejc, ki bo tokrat tudi v vlogi predsednika žirije/vodstva tekmovanja, nam je še zaupal, da v nedeljo poleg domačih dirkačev pričakujejo tudi tekmovalce iz sosednjih držav, ki bodo zagotovo lepo popestrili dirkaške obračune na progi ter okrepili konkurenco. Gokarti bodo v Slovenji vasi v nedeljo brneli že ob 8. ure, ko bo na vrsti ogrevanje, prva dirka pa se bo začela ob 9. uri. Razglasitev najboljših na dirki in podelitev pokalov ter priznanj je predvidena ob 17. uri. Vabljeni na ogled dirke, na kateri se bodo morali vsi udeleženci vključno z gledalci dosledno držati predpisov in omejitev zaradi epidemije koronavirusa in z njo povezane bolezni covid-19, a to ne bi smel biti problem, saj je prostora za gledalce v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi več kot dovolj.

Tehnično zahtevna “pista” je sicer zelo varna, obdana z ustrezno velikim izletnimi površinami in zaščitno ograjo. Ob stezi je postavljen še montažni objekt z vso potrebno infrastrukturo, zraven pa je tudi dobrih 1.700 kvadratnih metrov velik prostor za bokse. Steza je dovolj široka in dovolj tehnično začinjena, da lahko na njej tekmovalke in tekmovalci pokažejo, iz kakšnega dirkaškega testa so.

Karakteristike proge AMZS Centra kartinga in moto športa:

  • zgrajena leta 2018
  • dolžina 1.006 metrov
  • širina 8 - 10 metrov
  • število ovinkov 13 (8 levih, 5 desnih) - vozi se levi krog

 

Ključne besede


AMZSkartingAMD Ptujdržavno prvenstvoAMZS Center kartinga in moto športalicencaRoman Jernejcdržavno prvenstvo v kartingu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji