Slovenska prevlada

V Pazinu na Hrvaškem je bila 22. marca dirka prvenstva Alpe Adria v motokrosu. Na dirki so prevladovali predvsem slovenski vozniki, saj so zmagali prav v vseh nastopih in na koncu osvojili zmago tudi v obeh razvrstitvah Alpe Adria pokala narodov.

V najšibkejšem razredu MX 65 junior, je obe vožnji dobil Gal Hauptman (AMD Šentvid pri Stični), v drugi se mu je najbolj približal Gal Zupančič (MK Fire Group). Omenjena dvojica je slavila tudi dvojno zmago v skupnem seštevku tega razreda.

V razredu MX 125 2T je konkurenco suvereno premagal Luka Milec (AMD Slovenske Konjice), ki je zmagal v obeh vožnjah. Po zaslugi Mihe Bubniča (AMD Beli kamen) in Jake Zavšana (AMD Trebnje), so v tem razredu zmagovalni oder zasedli motokrosisti iz Slovenije.

Razreda MX 2 in MX open sta sicer nastopila skupaj, a z ločenim točkovanjem. V MX2 sta obe vožnji in tudi skupni seštevek na prvih dveh mestih zaključila Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) in Anej Doplihar (MK Team Fortuna). V razredu MX Open pa je s popolnim izkupičkom slavil Aljoša Molnar (TRK Tajfun šport) . V drugi vožnji se je s tretjim mestom izkazal še Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice).

V članski razvrstitvi Alpe Adria pokala narodov je zmagala Slovenija pred Hrvaško in Avstrijo, enak vrstni red na prvih dveh mestih pa je bil tudi v mladinski razvrstitvi Alpe Adria pokala narodov.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji