V Krškem zmaga Latvijcu Bogdanowsu

Sobotna dirka na ovalu stadiona Matije Gubca v Krškem slovenskim predstavnikom ni prinesla želene sreče in napredovanja v Evropskem prvenstvu posameznikov.

Kvalifikacijsko polfinale tega tekmovanja je v posavski prestolnici tako šele po dodatni vožnji najboljših treh iz rednega dela dirke dobil Latvijec Maksim Bogdanows pred Poljakom Przemyslawom Pawlickim in Ukrajincem Andrijem Karpovom. Četrto mesto si je privozil Hrvat Jurica Pavlic, zadnjo kvalifikacijsko vstopnico za t.i. Challenge dirko, ki bo odločala o stalnih voznikih finalne serije EP, pa s petim mestom še Danec Hans Andersen. Dodatno vožnjo za šesto mesto rezervista na omenjeni dirki pa je po še eni dodatni vožnji zaradi enakega števila točk med tekmeci dobil Šved Daniel Nermark.

Najboljšemu slovenskemu vozniki na dirki, Ljubljančanu Maticu Voldrihu je za sodelovanje v tej vožnji zmanjkala vsega točka, saj je v rednem delu dirke zbral osem točk in končno deveto mesto. Trikrat je bil drugi, dvakrat pa tretji. Za konkurenco tega kova očitno premalo. Kar z zmago je dirko več kot obetavno začel tudi nekdanji član AMD Krško Aleksander Čonda, ki zadnji dve sezoni nastopa v dresu ST Lendava. Ko je pa uvodno zmago želel proslaviti kar z vožnjo skozi cilj po zadnjem kolesu, ga je na motorju zavrtelo in sledil je nič kaj zabaven padec, ki se je zanj končal z zlomom ključnice in zaključkom dirke. Zaenkrat še ni znano ali bo to pomenilo tudi konec sanj o medalji v državnem prvenstvu in nastopih v svetovnem prvenstvu, a dirke za DP, ki bo prihodnjo soboto v Lendavi se skoraj zagotovo ne bo mogel udeležiti. Glavni slovenski up je tako padel po tleh, rezervna voznika Denis Štojs in Maks Gregorič, ki sta ga nadomeščala pa v tej konkurenci nista uspela privoziti nobene točke.

Nadaljevanje prvenstva bo z EP Challenge dirko 8. junija v slovaški Žarnovici.

Tekst: Borut Cvetko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji