Favoriti na težki progi do zanesljivih zmag

Peta dirka sezone državnega prvenstva v motokrosu je potekala na radizelski progi, spremljali pa ste jo lahko tudi v neposrednem spletnem prenosu.


Na predzadnji dirki letošnje sezone v motokrosu v Radizlu so favoriti opravičili vloge in niso dopustili nobenih presenečenj. Na zahtevni in precej blatni stezi so člani Motokros akademije Saša Kraglja uspešno spravili pod streho še predzadnjo dirko sezone v motokrosu. Vreme je malce ponagajalo organizatorjem, zato so zaradi boljših pogojev in priprave steze najmlajši v razredih MX50 in MX65 šli na stezo zadnji. Žal pa je ta načrt malce pokvarilo vreme, kajti močan naliv je stezo naredil še veliko bolj zahtevno prav takrat, ko so se na start odpravljali najmlajši. A tudi ti so v napetih in razburljivih vožnjah z odliko opravili svoje delo. Dež ni uspel pokvariti dobre volje skupno 87 dirkačem, ki so bili zadovoljni z zelo dobro organizirano dirko, ki so jo lahko gledalci spremljali tudi na Facebook kanalu Motokros akademije Saša Kraglja v neposrednem spletnem prenosu.

 

Med veterani Kragelj in Gajser nepremagaljiva

Sašo Kragelj (ŠD MX Akademija Sašo Kragelj) se je izkazal tudi na progi, saj je bil vnovič najhitrejši v obeh vožnjah v kategoriji veteranov nad 40 let ter se tako že pred zadnjo dirko sezone veseli novega naslova državnega prvaka, skupno štiriindvajsetega v bogati karieri. Po dirki je dejal, da je s tem bolj ali manj končal letošnjo sezono, o nadaljevanju kariere pa se še ni odločil.

Sašo Kragelj je suvereno opravil s progo in tekmeci ter predčasno prišel do štiriindvajsetega naslova državnega prvaka v karieri.

Prav tako je bil najhitrejši v obeh vožnjah Bogo Gajser (Motocross-ski Gajser Team) med veterani nad 50 let. Oče aktualnega MXGP svetovnega prvaka je vmes z zanimanjem spremljal tudi dirko sina Tima Gajserja v Mantovi na preizkušnji za svetovno prvenstvo, na kateri je prvič v sezoni stal na najvišji zmagovalni stopnički. Enako kot Tim, je v Italiji dirkal tudi Jan Pancar, a v razredu MX2, kar je pomenilo, da sta v razredu MX Open manjkala dva zelo hitra tekmovalca. Preostali so se ostro udarili za točke državnega prvenstva, največ pa je pokazal Peter Irt (AMD Radovljica), ki je bil najhitrejši v obeh vožnjah ter si je prav tako predčasno privozil naslov državnega prvaka.

Peter Irt je v razredu MX Open zmagal v obeh vožnjah in si je že zagotovil naslov državnega prvaka.

Najmlajši so odnesli dragocene izkušnje v težkih razmerah

Maksimalen izkupiček točk sta zbrala tudi Jaka Završan (ŠD Myteam motocross) v razredu MX2 in Gal Hauptman (AMD Šentvid pri Stični), ki je bil premočan v kategoriji MX125, s čimer je prav tako že postal novi državni prvak. V razredu MX85 pa se je zmage na dirki z boljšo drugo vožnjo veselil Jaka Peklaj.

Galu Hauptmanu v kategoriji MX125 niti deseto vožnjo zapored v državnem prvenstvu nihče ni bil kos.

Mladi upi v razredih MX65 in MX50 so se spopadali z zelo zahtevnimi razmerami na stezi, kar jim je povzročalo nemalo preglavic. Bilo je kar nekaj padcev, a k sreči so se vsi končali srečno in brez posledic. Vsi so se trudili karseda hitro premagovati blatno progo in brez dvoma so odnesli nekaj novih izkušenj ter spoznanj ob dirkanju v težkih pogojih.

Padci mladim motokrosistom niso vzeli poguma.

Hoteli smo jim omogočiti čim boljšo dirko, a motokros je šport, ki je odvisen tudi od vremena. Vse vožnje smo vseeno spravili pod streho, verjamem pa, da je bila to dirka, ki si jo bodo najmlajši junaki še kako zapomnili,

je po koncu tekmovanj povedal Sašo Kragelj. V kategoriji MX65 se je v obeh vožnjah najbolje znašel Rok Plestenjak (RP moto motokros klub), v razredu MX50 pa Leo Gajser (ŠD MX Akademija Sašo Kragelj).

Tai Vidovič se je hrabro spopadel s težkimi razmerami na progi in blatom v razredu MX65.

Naslednjo in hkrati zadnjo dirko državnega prvenstva v motokrosu v letu 2020 organizira AMD Brežice, na sporedu pa bo v nedeljo 11. oktobra 2020 na stezi v Prilipah pri Brežicah.

Ključne besede


Tim GajsermotokrosPeter IrtJan PancarBogomir GajserSašo KrageljJaka PeklajMX2državno prvenstvo v motokrosuJaka ZavršanGal HauptmanRok PlestenjakMX openMX50MX65MX85MX125Leo GajserŠD MX Akademija Sašo Kragelj

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

35

Priljubljenost članka

35

Shrani

Delite s prijatelji